MBO Utrecht, Anna van Rijn en het Hoornbeeck College worden vrijdag 5 juni vertegenwoordigd tijdens het NK Microsoft Office 2015. De drie studenten hebben op school examen gedaan in Word of Excel en het Microsoft Office Specialist-certificaat behaald. Zij hebben de hoogste scores van hun school neergezet én de snelste tijd.

Amsterdam, 1 juni 2015 – In totaal hebben 4.000 studenten, verbonden aan diverse voortgezet onderwijs- en MBO-instellingen uit het hele land meegedaan. De drie studenten uit de provincie Utrecht hebben de beste resultaten van hun school gehaald en hebben zich hiermee gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Microsoft Office dat Slim.nl samen met Microsoft op vrijdag 5 juni organiseert. Samen met 18 studenten van andere VO- en MBO-instellingen uit Nederland strijden zij voor de titel Nederlands Kampioen Microsoft Office en een reis naar het Microsoft Office World Championship dat plaatsvindt van 9 t/m 12 augustus in Dallas, Texas, USA, waar studenten uit 130 landen aan deelnemen.

Scholen vinden ICT-vaardigheden van studenten belangrijker
Er hebben dit jaar veel meer studenten meegedaan aan de voorronde van het NK in 2015 dan in 2014. In 2014 waren er nog circa 800 studenten. “Een goede ontwikkeling die laat zien dat scholen de ICT-vaardigheden van hun leerlingen willen verbeteren. Steeds meer scholen bieden ICT-certificeringsmogelijkheden aan. Studenten die zich certificeren weten software optimaal te benutten en hebben een streepje voor op leeftijdsgenoten; een wereldwijd erkend certificaat staat tenslotte goed op hun CV”, aldus Jeroen Borgsteede, directeur Slim.nl. “Een tendens die we ook in de politiek zien, zoals het initiatief van de overheid met Onderwijs2032. ICT komt hiermee hoger op de agenda. Op deze site kan iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt zijn/haar ideeën over het onderwijs kwijt. In de reeds 10.817 ingezonden ideeën worden ICT-basisvaardigheden, 21st century skills, internet en programmeren veel genoemd”.

Gratis ICT-cursussen via Slim.nl
Slim.nl, een ICT-webwinkel exclusief voor scholieren en medewerkers in het voortgezet onderwijs en MBO, biedt gratis cursussen voor het verbeteren van die ICT-vaardigheden. Via Slim.nl krijgen onderwijsinstellingen gratis toegang tot de Microsoft IT Academy (cloud-omgeving van Microsoft met allerlei lesmateriaal over hun producten, zoals Office).  Alle leerlingen, docenten en medewerkers van scholen met een Microsoft-overeenkomst kunnen gebruik maken van deze cloudomgeving. De Microsoft IT Academy biedt cursussen die o.a. opleiden tot Microsoft Office Specialist en de opgedane kennis kan officieel gecertificeerd worden bij Certiport, de partij die jaarlijks het Microsoft Office Specialist World Championship in Amerika organiseert.