welkom-blauw

Anna NEXT VMBO is de meest flexibele vmbo in de regio!

Wij zijn een breed beroepsgericht college voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en de gemengde en theoretische leerweg. Voor alle leerwegen bieden we een beroepsgericht vak aan. Ondernemen en ICT zitten in onze genen. Op onze school voel je je snel thuis; er hangt een plezierige sfeer. Je kunt alle medewerkers goed aanspreken, samen werken we aan een veilige leeromgeving.

Beroepsgericht onderwijs

We helpen je om je talenten te ontplooien. Vanaf het eerste leerjaar is er veel tijd voor beroepsgericht onderwijs door tijdens een groot deel van de lestijd direct kennis te maken met de afdelingen in de bovenbouw: techniek, zorg & welzijn en dienstverlening & producten.

Brede brugklas

Je komt terecht in een brede brugklas met basis-, kader- en GT – leerlingen. Hierdoor is het mogelijk om het vak waar je goed in bent op een hoger niveau te volgen dan het vak waar je meer moeite mee hebt. Dit geeft je de kans om jouw kwaliteiten optimaal te benutten en je aandachtspunten verder te ontwikkelen.

Eigen verantwoordelijkheid

Op het Anna NEXT vmbo krijg je zelf de verantwoordelijk voor wat je leert. Je maakt zelf keuzes, leert plannen, samenwerken en nadenken hoe je het de volgende keer nog beter kan doen. Natuurlijk zijn wij hier om je te begeleiden waar nodig. Met deze vaardigheden ben je na vier jaar Anna NEXT vmbo goed voorbereid op een vervolgopleiding.

Wil je meer informatie over Anna NEXT vmbo, lees dan meer over ons onderwijsconcept of download onze schoolgids.