MAVO_welkom

Het Anna MAVO is een kleinschalige en veilige school waar je op een prettige en uitstekende manier wordt voorbereid op de (t)HAVO of het MBO. Dit doen we onder andere door de manier waarop we les geven, door onze goede leerlingenbegeleiding, door onze talentprogramma’s en doordat je bij ons in zeven (in plaats van zes) vakken eindexamen doet. Je kunt ook kiezen voor tweetalig mavo/havo (Like!).

Een moderne manier van lesgeven

Op het Anna MAVO houden docenten rekening met de verschillen tussen leerlingen. Dit gebeurt onder andere door:

  • verschillende soorten lessen, waarvan een deel zelf door jou gekozen kan worden.
  • gebruik te maken van ICT, daar waar het zinvol is
  • zoveel mogelijk afwisseling; uitleg, oefenen, herhalen, ontdekken en samenwerken
  • geen ingewikkelde roosters en een duidelijke aanpak; er zijn vrijwel geen tussenuren of lesuitval en het komt nauwelijks voor dat er na 14.50 uur nog lessen zijn

Tweetalig en internationaal

Tweetalig mavo/havo betekent dat je steeds meer Engels zult spreken tijdens de les. Ongeveer 30% van de onderwijstijd wordt in het Engels gegeven. In het begin is dit misschien even wennen, maar natuurlijk oefenen we geleidelijk. Je zult zien dat het al snel steeds gemakkelijker gaat. Ook laten we je over de grenzen van ons land kijken en maak je kennis met andere culturen. Zo zijn er

uitwisselingsprogramma’s met buitenlandse partnerscholen, chatsessies en interactieve toneelvoorstellingen met Engelstalige toneelspelers. Je leert gegarandeerd goed Engels van docenten die ‘native speakers’ zijn of die een speciale opleiding hebben gevolgd en goed Engels spreken.

ICT

Het gebruik van  ICT helpt ons om ons onderwijs af te stemmen op jouw leerbehoefte  Doordat al onze leerlingen over een eigen laptop beschikken maken wij steeds meer gebruik van digitale methodes. Met behulp daarvan kun je je eigen leerroute volgen.  Lessen volg je op het Anna niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten! Daarvoor gebruiken we de digitale leeromgeving It’s Learning.

Leerlingbegeleiding

Iedere leerling heeft een mentor die je helpt bij alles waarbij je hulp kunt gebruiken: wennen aan een nieuwe klas en nieuwe docenten, de weg vinden in het schoolgebouw, gebruik van de laptop, plannen en maken van je huiswerk, kiezen van een deel van de lessen, etc.

Talentprogramma’s

Het Anna MAVO biedt een aantal aansprekende en leerzame talentprogramma’s. Zo kun je deelnemen aan danslessen op hoog niveauOok kunnen leerlingen internationaal erkende Microsoft Office Specialist certificaten behalen in Word, Powerpoint, Excel, enz. Daarnaast kunnen leerlingen speciale lessen volgen voor o.a. de Spaanse taal en “het bouwen van een game”.

Thuis bij Anna MAVO

Het Anna MAVO is een school waar je je snel thuis zult voelen. We zijn trots op onze openbare school. Want naast dat je bij ons veel kunt leren, vinden we gezelligheid belangrijk en nemen we de mening van jou als leerling serieus. Zo is er regelmatig overleg tussen klassenvertegenwoordigers en de schoolleiding over onderwerpen waarvan de leerlingen vinden dat ze (nog) niet goed genoeg gaan. Zo maken we samen met jou het verschil!

Wil je meer informatie over de Anna MAVO, download dan onze schoolgids. Heb je een vraag waar je het antwoord niet op kunt vinden? Neem dan gerust contact met ons op.