welkom-geellyceum_klein

Het Anna Lyceum is een school met een fijne sfeer waar je jezelf kunt zijn en tegelijkertijd je talenten verder ontwikkelt. Op het Anna Lyceum kun je verschillende opleidingen volgen: tweetalig Gymnasium (VWO), wel/niet tweetalig Atheneum (VWO) en wel/niet tweetalig HAVO. Onze school houdt rekening met verschillen tussen leerlingen. Dit doen we door verschillende soorten lessen, door gebruik te maken van ICT, door het aanbod van aansprekende en leerzame talentprogramma’s en door uitstekende leerlingbegeleiding. Ook hebben wij een gevarieerd cultuurprogramma.

Wel/niet tweetalig onderwijs

De wereld om ons heen verandert razendsnel en wij veranderen mee. Internet en social media helpen ons om overal informatie vandaan te halen. De wereld wordt kleiner, internationaler. Ons onderwijs speelt daar op in. Je kunt er bij het Anna Lyceum bovendien voor kiezen om tweetalig onderwijs te volgen, waarbij (een deel van) de lessen in het Engels worden gegeven.

Verschillende soorten lessen

Niet iedereen leert op dezelfde manier of in hetzelfde tempo. Daarom volg je bij ons verschillende soorten lessen die je voor een deel zelf kunt kiezen.

ICT

Ook het gebruik van ICT helpt om ons onderwijs af te stemmen op de verschillende behoeften van onze leerlingen. Doordat al onze leerlingen over een eigen laptop beschikken maken wij steeds meer gebruik van digitale methodes. Dit stelt leerlingen in staat hun eigen leerroute te kunnen volgen. Lessen volg je op het Anna niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten! Daarvoor gebruiken we de digitale leeromgeving It’s Learning. Wij zorgen dat je goed voorbereid de les in komt door een stuk uitleg, bijvoorbeeld met behulp van filmpjes en PowerPoints die we vooraf geven. “Flipping the class room”, noemen we dat. Op die manier kun je de lessen veel beter volgen en kun je in de les als dat nodig is meer uitleg vragen en over onderwerpen meer te weten komen.

Talentprogramma’s

Bij het Anna Lyceum doen we veel aan talentontwikkeling. Zo kun je deelnemen aan dans- en zanglessen gegeven door docenten van Lucia Marthas en Microsoft Office Specialist certificaten behalen (Het Anna Lyceum is de eerste Microsoft IT Academy van Nederland). Er is ook een Bètatalentprogramma voor leerlingen die zich extra willen verdiepen in vakken als natuurkunde en scheikunde. Daarnaast kunnen leerlingen lid worden van de Mediagroep en zelf het online magazine Anna van Rijn-Kanaal publiceren, zijn er debatgroepen en nog veel meer. Kortom, voor iedereen genoeg mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen.

Leerlingbegeleiding

Iedere leerling heeft een mentor die je helpt bij alles waarbij je hulp kunt gebruiken: wennen aan een nieuwe klas en nieuwe docenten, de weg vinden in het schoolgebouw, gebruik van de laptop, plannen en maken van je huiswerk, kiezen van een deel van de lessen, etc.

Zo maken we samen met jou het verschil bij het Anna Lyceum!

Wil je meer informatie over het Anna Lyceum, download dan onze schoolgids. Heb je een vraag waar je het antwoord niet op kunt vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Extra examenbegeleiding op school

Wilt u de slagingskans van uw zoon/dochter vergroten? Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens, organiseert het Anna Lyceum, in samenwerking met Lyceo, examentrainingen.

Meer informatie over Lyceo.nl