Anna dat
zijn wij

Het Anna van Rijn College is de internationaal georiënteerde openbare school in Nieuwegein. We bieden modern onderwijs op mavo- havo- en vwo-niveau. Daarnaast kun je op alle niveaus kiezen voor de tweetalige variant. Anna MAVO en Anna Lyceum zijn twee scholen onder één dak.

Talentontwikkeling

Op het Anna maken we werk van jouw talent! Een stukje van je rooster mag je vullen met zogenaamde talentlessen. Denk bijvoorbeeld aan debatteren, extra theater- en danslessen, Chinees of de Bèta-talent groep. Het Anna is ook een officiële Microsoft Imagine Academy wat betekent dat je bij ons verschillende Microsoft certificaten kunt halen voor bijvoorbeeld Word, Excel, Adobe en HTML. Ook buiten school is er ruimte voor jouw talent. Ieder jaar organiseren we de goede doelen dag Red Nose Day, is er De Revue (door en voor leerlingen) en de jaarlijkse theaterproductie en ook een kleiner podium zoals Café Chantant, het open podium voor muziektalenten van het Anna. Een bijzonder programma waarbij we maximaal inzetten op talentontwikkeling is het Junior Medical Programme op het gymnasium. Vanaf leerjaar 1 krijg je behalve Latijn natuurlijk ook extra Klassieke Vorming. We hebben daarnaast volop aandacht voor gezondheidskundige onderwerpen. Tijdens lichamelijke opvoeding is er extra aandacht voor anatomie, net als bij beeldende vorming. Bij biologie en Global Perspectives komen extra onderwerpen rondom gezondheidszorg aan bod. Iedere leerling krijgt bovendien een cursus EHBO en Microscopie. In de bovenbouw is er ook de mogelijkheid voor een cursus reanimatie. Dit unieke programma, ontwikkeld door het Anna, is voor iedereen die het gymnasium doet.

Maatwerk

Op het Anna Lyceum bieden we onderwijs op maat. Alle leerlingen werken met een laptop zodat er veel aandacht is voor activerende werkvormen. Bovendien biedt de laptop de mogelijkheid om makkelijk te kunnen differentiëren en zelfstandig (verder) te kunnen werken. Alle leerlingen op het Anna mogen zelf een stukje van hun rooster bepalen. Iedere dag volg je vier of vijf 70 minuten lessen. Daarnaast volg je één les van 40 minuten die je zelf mag kiezen. Vind je wiskunde lastig? Dan kun je extra wiskunde doen. Vind je Frans juist heel erg leuk? Dan kun je een extra les Frans kiezen. In de bovenbouw breiden we de keuzemogelijkheden nog wat verder uit en mag je ook een aantal van de 70 minuten lessen zelf kiezen.

Internationalisering

Op het Anna vinden we internationalisering belangrijk. Leren doe je wat ons betreft niet alleen uit de boeken maar ook door kennis te maken met de wereld om je heen. Zo hebben alle leerlingen op het Anna de mogelijkheid om mee te doen aan een uitwisseling. Bijvoorbeeld met een school in Spanje of zelfs met een school in China! Internationaliseren krijgt nog meer aandacht op onze tweetalige afdeling. Al meer dan 25 jaar is het Anna toonaangevend binnen het netwerk tweetalig onderwijs en hebben we het predicaat ‘senior school’. Je krijgt in de onderbouw meer dan de helft van je vakken les in het Engels. Je spreekt dan ook Engels met je docenten en klasgenoten. Je krijgt ook bijzondere vakken zoals Global Perspectives. In de bovenbouw word je voorbereid op het ‘International Baccalaureate’ (IB). Dit certificaat in de Engelse taal wordt internationaal erkend en staat zeer hoog aangeschreven. In het tweetalig onderwijs gaan internationalisering en talentontwikkeling hand in hand.

Met de drie pijlers talentontwikkeling, maatwerk en internationalisering bereiden wij onze leerlingen voor op de maatschappij. Dit is Anna!