Persbericht 11 december 2014

Deze week vindt voor de 5e keer het Model European Parliament op het Anna Van Rijn College plaats, georganiseerd voor de 4 VWO leerlingen op de locatie Albatros in Nieuwegein.

Het Model European Parliament is een simulatiespel, waarin leerlingen -door het Europees Parlement na te spelen- spelenderwijs ontdekken hoe politieke besluitvorming in Europa plaatsvindt en dat al overleggend, onderhandelend en debatterend niet alleen heel leerzaam vinden maar ook als een van de hoogtepunten van het schooljaar beschouwen.

Gisteren vonden en vandaag vinden de commissievergaderingen plaats, waarin afgevaardigden van verschillende landen met een voorstel komen hoe in Europa spelende problemen kunnen worden opgelost. Vrijdag is de echte debatdag, waarin die voorstellen (resoluties) worden verdedigd in de algemene vergadering in de Anna van Rijnzaal.

Het slot bestaat uit de uitverkiezing van een aantal leerlingen die door mogen naar de provinciale zitting van het Model European Parliament in het provinciehuis van 7 t/m 9 januari 2015.