In de KunstGein etalage aan de Raadstede 75 in de binnenstad van Nieuwegein is het eindexamenwerk 2019 van VMO en VMBO leerlingen van het Anna van Rijn college te bewonderen met als onderwerp: Identiteit. Veel opdrachten van het praktisch eindexamen van VWO en VMBO gingen afgelopen jaar over dit onderwerp. Al het werk is te zien tot en met 10 augustus aanstaande.

Op het VWO werd voor de volgende titels gekozen: ‘De misantroop en illusionist’ · ‘Pay no attention to that man behind the curtain’ en ‘Facelift voor vergane puberglorie.’

Tieneke Mook, docent tekenen kunstgeschiedenis: ‘Dit hebben onze VWO leerlingen op een geheel eigen wijze verwerkt in hun praktisch werk. Ook voor de leerlingen van het VMBO was het onderwerp “Identiteit.”

De thema’s die onder andere behandeld zijn, zijn: ‘Het verbeelden van identiteit’ · ‘Online/Offline identiteit’ · ‘Culturele Identiteit’ · ‘Identiteit verbeelden’ en ‘De grens tussen publiek en privé.’

‘Allemaal thema’s waarmee de tieners zich mee konden identificeren. De werkstukken die daaruit voortkwamen zijn gemaakt vanuit de verschillende persoonlijke invalshoeken van de leerlingen. Kortom een verzameling werkstukken die qua thematiek zeer uiteenlopen en persoonlijk van aard zijn’ aldus docente Mook in een reactie.

Bron: https://www.pen.nl/artikel/eindexamenwerk-van-het-anna-van-rijn-college-te-zien-aan-de-raadstede