Feest!

De Kinderboekenweek bestaat in 2014 alweer 60 jaar. Tijd voor een feestje dus. Het netwerk van tweetalige scholen de Buzzy Bee viert op donderdag 9 oktober feest in de theaterzaal van het Anna van Rijn College met een spetterend programma.

Over de campagne

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Buzzy Bee

De Buzzy Bee scholen vormen een netwerk in Midden Nederland van scholen met vroeg Engels. Naast het Nederlands bieden de scholen een gevarieerd Engelstalig lesprogramma. Ze zijn te gast op het Anna van Rijn College, de oudste tweetalige school in de provincie Utrecht.

De leerlingen uit groep zeven en acht van de basisscholen brengen een Engelstalig programma over het voetlicht. Een toneelstuk over het oer- Nederlandse Sinterklaasfeest, maar ook over Kerst en Pasen, een eigen invulling van ‘Celebrations’. Ook wordt op het toneel de vergelijking gemaakt tussen feesten binnen verschillende godsdiensten en culturen. Kortom een breed en gevarieerd feest!

De basisscholen De Veldrakker, de Krullevaar, Aventurijn en de Bengelbongerd zullen dit jaar het podium vullen met een spetterend ‘Feest’!