Scholieren van het  Anna van Rijn College hebben actie gevoerd voor de wezen op  Rundu Secondary School in Rundu. Rundu is de zusterstad van Nieuwegein in Namibië. De opbrengst van die actie  is door rector Wilma van Noort en actie coördinator Susan van der Linden  overgedragen aan voorzitter hans van der Boor van de Werkgroep Rundu.

Nu in Namibië de zomervakantie is begonnen en binnenkort het nieuwe schooljaar begint kan Rundu Secondary School dit geld goed gebruiken voor schoolgeld, maaltijden en schooluniformen voor wezen die deze kosten niet kunnen opbrengen. Door de jarenlange steun vanuit het Anna van Rijn College is daar nu een nieuw probleem bijgekomen. De eerste generatie wezen is geslaagd voor het examen middelbare school en wil graag gaan studeren. Nieuw doel van het geld is nu ook bijdragen aan de kosten om een universitaire studie aan te vragen. Op 20 december aanstaande organiseert het Anna van Rijn College opnieuw een Red Nose Day voor Rundu.   Hiermee wordt daadwerkelijk invulling gegeven aan Millenniumdoel 2 : alle kinderen naar school.

De Werkgroep Rundu bestaat uit vrijwilligers die initiatieven vanuit Nieuwegeinse instellingen en bedrijven matcht met soortgelijke initiatieven in Rundu in het kader van de stedenband die Nieuwegein heeft met Rundu in Namibië.

foto: links Susanne van der Linden, midden Hans van der Boor, rechts Wilma van Noort