Haken door Anna Next VMBO

Persbericht
Anna NEXT VMBO haakt voor Wens Ambulance Utrecht, groot succes!
Een forse groep leerlingen en medewerkers van Anna NEXT VMBO hebben zich vol overgave gestort op de haaknaald en bollen wol. Geen toevallige bevlieging, maar een welbewuste keuze om steun te bieden aan de ‘Stichting Wens Ambulance Utrecht’.
Deze stichting spaart hard voor de aanschaf van een ambulance om daarmee tegemoet te komen aan de, vaak laatste, wens van (pre)terminale en chronisch zieke patiënten naar hun wens locatie. Dit kan een bezoek zijn aan familie, ouderlijk huis, bruiloft, verjaardag of bijvoorbeeld een dagje naar het strand of dierentuin.
Het idee ‘in te haken’ kwam van Inge van Zijl, moeder van een van de leerlingen van de school en werd snel opgepakt door een enthousiaste groep leerlingen en collega’s.

Er zijn inmiddels al zo’n vijftien dekentjes gereed. Aan ieder dekentje werkten veel handen en maken ze tot unieke stukken. De stichting kinderwens heeft de dekens overgedragen gekregen en zullen zorgen voor de verkoop van deze fraaie resultaten.
De actie krijgt een estafette karakter en wordt komend schooljaar voortgezet voor een nieuw doel ‘Care for people’, de bouw van een lokaal ziekenhuis in Bali. Eén van de medewerkers van het Anna NEXT VMBO is persoonlijk betrokken bij dit project en vormt de schakel naar dit goede doel.
Een inspirerende actie en mooie ervaring voor leerlingen en medewerkers.