Om het bètaonderwijs nog aantrekkelijker te maken voor de leerlingen gaat het Anna Lyceum, onderdeel van het Anna van Rijn College Nieuwegein (locatie Albatros), binnen het Jet-Net-programma samenwerken met ICT-bedrijf Ordina.

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel van dit programma is HAVO/VWO-leerlingen een reëel beeld te geven van natuurwetenschappen en technologie in de praktijk en hen zo te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

Binnen het Jet-Net programma werken scholen met een bedrijf samen om leerlingen kennis te laten maken met beroepen waarvoor een bètatechnische opleiding noodzakelijk is.

Wij zijn trots op de samenwerking tussen het Anna Lyceum en ICT bedrijf Ordina. Op donderdag 9 april zullen Stépan Breedveld (CEO Ordina), Wilma van Noort (rector Anna Lyceum) en Daphne van Deursen (projectleider Jet-Net) dan ook in bijzijn van de bètatalentleerlingen van het Anna Lyceum de samenwerkingsovereenkomst ondertekenen.

Leerlingen komen steeds vaker in contact met allerlei ICT-toepassingen, zowel op school als daarbuiten. Het is goed dat onze leerlingen door deze samenwerking kunnen ervaren hoe belangrijk ICT in de hedendaagse wereld is en waar ICT allemaal voor wordt ingezet. Op school zien we het belang van goed kunnen omgaan met ICT-toepassingen natuurlijk ook. Niet voor niets werkt het merendeel van onze leerlingen met een laptop en kunnen onze HAVO/VWO-leerlingen Informatica als examenvak kiezen. Daarnaast bieden wij als eerste IT-Academy van Nederland onze leerlingen de mogelijkheid de Microsoft(MOS)-examens zoals PowerPoint, Excel, Outlook en Word tijdens hun schooltijd te halen.

De activiteiten van Jet-Net zoals de Jet-Net carrièredagen en girls- dag brengen technologie heel dichtbij en zullen onze leerlingen zeker aanspreken. Ook de activiteiten die we samen met Ordina gaan organiseren zullen zeker gewaardeerd worden door onze leerlingen. We trappen op 9 april af met de ANNA-ORDINA-technologiedag. Tijdens deze dag maken de leerlingen uit onze bètatalentgroep kennis met ICT-toepassingen zoals een robotarm en de Oculus Rift. ’s Middags wordt er een programeer project gestart waaraan de daarop volgende weken op school, met ondersteuning van programmeurs van Ordina, wordt gewerkt.

jetnet groep